11 Mart 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı 12 Mart 2015 İzle

REKLAM
12 Mart 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle
Nursel Ergin hafta içi show tv ekranlarında farklı yöreler ve bölgelerde ailelerin evine misafir olarak o yörenin lezzetlerini hem tanıtıp hemde yapıyor. Bir çok ev hanımının merakla izlediği ve her gün onlarca çeşit yemek, tatlıların tariflerinin yer aldığı bu programı sizinde izlemenizi tavsiye ederiz. Nurselin mutfağı yemek tariflerini çok yakında sitemizden takip edebileceksiniz.

nurselin mutfağı son bölüm izle, nurselin mutfağı 12 mart izle, nurselin mutfağı 12.03.2015 İstanbul Selda Hanım'ın menüsünden; SUFLE MALZEMELER - 4 kaşık un - 250 g bitter çikolata. - 250 g tereyağ. - 110 g toz şeker. - 1 paket vanilya. - 8 adet yumurta. SÜSLEMEK İÇİN. - pudra şekeri. 250 g bitter çıkolata benmari usulü buharda eritilir. Eriyince 250 g tereyağı ilave idilir. 8 adet yumurtanın sarısı ayrılır. 3 tanesinin akı başka bir kaba alınır ve köpürene kadar mikserle çırpılır. Yumurta sarılarının olduğu kaba 110 g toz şeker eklenip mikserle köpürene kadar çırpılır. Eritilen çikolata ve tereyağ karışımı eklenir ve tekrar çırpılır. (Hacmini yıtirmemesi için çok fazla karıştırmamak gerekiyor) köpüren 3 yumurtanın akıda karışıma ilave edilir.sonmemesi için Kaşıkla karıştırılır. 5 kaşık unu eklenir ve tekrar karıştırılır. Oluşan harç sufle kaplarına konur. Dolapta 5-10 dakika bekletilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verilir. Pişme süresi 5-6 dakikadır fakat herkezin fırınının pişirme oranı farklı olduğu için başından ayrılmadan üstü kabarana kadar beklemenizi öneririz. Pudra şekeri serpilerek sunuma alınır. ÇİÇEK POĞAÇA MALZEMELER HAMURU İÇİN. - 7 su bardak un - 1.5 yemek kasigi toz seker - 1.5 tatli kasigi tuz - 1 paket kruru maya - 1 bardak ilik su - 1 su bardağı sut - 1 su bardağı sivi yag - 2 adet yumurta. İÇ HARCI İÇİN. - 4 adet patates - yarim demet dereotu - 1 tatli kasigi karabiber - 1 tatli kasigi tuz - 1 tatli kasigi kimyon ÜZERİ İÇİN. - 1 tutam çörek otu - 1 tutam çekirdek içi 7 su bardağı un geniş bir kaba alınır. Tuzu, kuru mayası ve toz şekeri eklenir. 1 bardak süt, ılık su ve sıvıyağı ilave edilir. 1 adet yumurta kırılır. 2. Yumurtanın sadece akı konur ve kulak memesinden yumuşak bir hamur yoğurulur. 30 dakika dinlendirilmesi gerekir. 4 adet patates haşlanıp rendelenir. İçine dereotu doğranır. Karabiberi, tuzu ve kimyonu eklenip harmanlanır. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Tatlı tabağından biraz küçük açılır, iç harcı konur ve bohça gibi kapatılır. Büzüştürülen kısmı altta kalıcak şekilde ters çevrilir, bıçakla kenarlarından kesikler atılır. Kesilen parçalar aynı yönde çevrilerek ters çevrilir. Üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Ayrılan yumurta sarısı bir tutam toz şeker ve sıvıyağ çırpılıp yüzeyine sürülür ve 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Fırına vermeden önce çörekotu veya ayıklanmış ayçekirdeği ile süsleyebilirsiniz. SAKALLI POĞAÇA MALZEMELER HAMURU İÇİN. - 4,5 su bardağı un. - 1 paket kuru maya. - 1 çay bardağı sıvıyağ. - 3 yemek kaşığı toz şeker. - 1 tatlı kaşığı tuz. İÇ HARCI İÇİN. - 250 g labne peyniri - 100 g beyaz peynir. - 150 g kaşar peyniri. - 1 tutam maydanoz. 3 su bardağı un geniş bir kaba alınır. 3 kaşık toz şeker ve 1 paket kuru maya eklenip harmanlanır. 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1,5 su bardağı unla kulak memesi kıvamında hamuru yoğurulur. 30 dakika dinlendirilmesi gerekir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp yuvarlanır ve tepsiye dizilir. 1 adet yumurta sarısı bir fiske toz şeker ve sıvıyağ çırpılıp hamurların üstüne sürülür 180 derecede fırına verilir. Labne peynire rendelenen beyaz peynir karıştırılarak harmanlanır. Diğer tarafta maydanoz ayrı ayr doğranır ve kaşar rendelenir. Fırından çıkan poğaçaların üzeri yumuşaklığı gitmesin diye nemli bezle örtülür. Poğaçalar eninden bıçakla kesilir. İçine Labneli ve beyaz peynirli harç konur. Rendelenmiş kaşar peynirine bulanır ve sakalları oluşur. İsteğe bağlı maydanozla da süsleyip sunuma alabilirsiniz. DAMLA SAKIZLI VE MUZLU RULO PASTA MALZEMELER KEKİ İÇİN. - 4 adet yumurta. - 1 su bardağı toz şeker. - 1 çay kaşığı kabartmatozu. - 1 paket vanilya. - 1,5 su bardağı un. (Yarısı içine. ) - 2 yemek kaşığı kakao. MUHALLEBİSİ İÇİN. - 4 su bardağı süt. - 6 yemek kaşığı toz şeker. - 2 yemek kaşığı nişasta. - 2 yemek kaşığı un. - 2 adet damla sakızı. - 1 paket vanilya. - 2 yemek kaşığı tereyağ. İÇ HARCI İÇİN. - 2 adet muz. 4 yumurtanın sarısı ayrılır beyazı bir kaba alınır. Akları köpürene kadar çırpılır ve 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker ilave edilip kısa bir süre tekrar çırpılır. Ayrılan yumurta sarıları harç çırpılırken teker teker karışıma yedirilir. Kıvama gelince 1 su bardağından bir parmak eksik un, 1 paket kabartmatozu ve 1 paket vanilya ilave edilip tekrar çırpılır. Hazırlanan harçtan 4 yemek kaşığı bir kaba ayrılıp üzerine 4 yemek kaşığı un eklenip karıştırılır. Kalan harca da 2 yemek kaşığı kakao eklenip karıştırılır. Üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisinin üzerine kaseye ayrılan beyaz harçtan sıkma poşeti ile şeritler çizilir. Üzerine kakaolu karışım geleceği için çizilen şekil kaybolmasın diye 10 dakika derin dondurucuda bekletilir. Dolaptan alınır ve üzerine kakaolu harç yayılıp 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Keki hazırdır. 4 su bardağı süt tencereye alınır. Üzerine 6 yemek kaşığı toz şeker, 2 kaşık un ve 2 kaşık nişasta eklenir. Çırpılarak pişirilir. Ilıklaşınca dövülen 2 parça damla sakızı ilave edilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp 1 paket vanilyası ve 2 yemek kaşığı tereyağı katılıp eriyene kadar çırpılır ve soğutulmaya bırakılır. Muhallebisi hazırdır. Fırından çıkan kekin kaynarlığı gidince yağlı kağıtla beraber tezgaha alınır. Üzerine soğuyan muhallebi serilir. Kekin boyutuna göre bir başına bütün muz konur ve rulo şeklinde sarılıp sunum tabağına alınır. Dolapta dinlendirkten sonra sunuma hazırdır.

0 yorum :

Yorum Gönder